Gerealiseerde projecten

Hieronder vindt u een greep uit de vele doelen die ondersteuning ontvingen van het Leye Fonds.

‘Aan het infuus in de natuur’  Ziekenhuis Bernhoven (2024)

Het project ‘Aan het infuus in de natuur’ is gereed. Op maar liefst 15 ramen prijkt nu prachtige raamfolie met natuurafbeeldingen uit natuurgebied de Maashorst, dankzij de bijdrage van het Leyefonds
Deze folie is niet zomaar decoratie; het creëert een warme sfeer in de infuuskamer, biedt meer rust en afleiding én waarborgt de privacy van onze patiënten.

MATZER Theaterproducties – “De Steen in mijn mond”  (2024)

MATZER Theaterproducties is het Leye Fonds zeer erkentelijk voor de bijdrage aan De Steen in mijn mond. Deze aangrijpende voorstelling, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van het Eindhovense meisje Marietje, speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Noordbrabants museum (2023)

Brueghel: de familiereünie (30 september 2023 – 7 januari 2024)

 

Een beroemde familie in de kunstgeschiedenis. Gedurende vijf generaties, van ca. 1550 tot ca. 1700, produceerden deze kunstenaars honderden schilderijen, maar ook tekeningen en prenten, die de kijkers boeiden en vermaakten. Hun Brabantse roots speelden een grote rol in hun kunst, waarin het land, de cultuur en de mensen van deze provincie centraal staan.

 

‘Deze tentoonstelling is niet mogelijk zonder de steun van velen. Wij, Het Noordbrabants Museum zijn erg dankbaar voor de bijdrage van Stichting Leye Fonds aan de tentoonstelling Brueghel: de familiereünie.’

Concerten Snavarius (2023)

‘Het waren onvergetelijke concerten in Herbergier Vlijmen en in Frankrijk met Snarivarius.

 

Dank aan het Leyefonds dat dit mogelijk gemaakt is.’

Livemuziek op IC van Jeroen Bosch Ziekenhuis (2023)

Onderzoek toont aan dat muzikale interactie met IC patiënten de impact van een IC-opname beperkt en het herstel van patiënten bevordert.

 

‘Wij zijn het Leyefonds dan ook ontzettend dankbaar! Want dankzij hen kunnen IC patiënten in het JBZ de komende vijf jaar blijven genieten van livemuziek, verzorgd door speciaal opgeleide musici van MuzIC.’

Stichting Mendoo (2023)

Stichting Mendoo kan dankzij de schenking slachtoffers van huiselijk geweld uit Den Bosch helpen met het tijdelijk onderbrengen van hun huisdier, zolang zijzelf in een zorgtraject zitten. Zo kunnen mens en dier samen herstellen en uiteindelijk weer herenigd worden.

Peter Faber Stichting (2023)

‘Wij zijn zeer verheugd dat Stichting Leye fonds ons een donatie heeft toegekend, waarmee wij 12 Workshops kunnen verzorgen voor ons educatieve project ‘Misdaad Preventie In De Dop 2023’ van de Peter Faber Stichting in Oisterwijk en Hilvarenbeek.’

Praktijkschool de Rijzert (2023)

Met financiële steun is er een Calisthenicsplein geplaatst bij Praktijkschool De Rijzert in Den Bosch. Hierdoor kunnen kinderen in een kwetsbare positie toch lekker sporten.

Theaterkoor stem (2023)

Theaterkoor Stem kan mede dankzij de schenking een mooie productie in juni 2023 gaan neerzetten.

Stichting Weekje weg (2023)

‘Kinderen die opgroeien in armoede genieten van een zorgeloze vakantie. We kunnen dit organiseren mede door een gift van het Leye Fonds.

 

Even weg van thuis, positieve ervaringen opdoen en nieuwe vrienden maken.’

Vughts Museum (2023)

Op zaterdag 1 april ging ‘Kampong Lunetten’ in première bij het Vughts Museum in DePetrus. Een documentaire over het laatste Molukse woonoord van Nederland.

Stichting Pro Podium (2023)

Stichting Pro Podium verzorgt in april een concert Coro Di Cielo.

Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch (2022)

‘Wij konden als Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch mede door financiële support van het Leye Fonds twee elektrische busjes aanschaffen waarmee wij als Blauwe Engelen een duurzame dimensie kunnen toevoegen aan het gastvrije karakter van onze mooie stad den Bosch We zijn daar erg blij mee.’

Stichting Demodokos (2023)

Demodokos presenteert tweejaarlijks een nieuw gecomponeerde stadsopera die actueel is en verbindt, aansluit bij wat er leeft in de samenleving en verschillende sociaal-culturele groepen bij elkaar brengt. Dankzij een gift van het Leye Fonds kan dit jaar stadsopera De Schepper worden uitgevoerd.

Amalia Kinderziekenhuis (2022)

‘Wat geweldig dat het Leye Fonds bijdraagt aan de buidelfaciliteiten op de NICU. Wij vinden het heel fijn en bijzonder dat uw fonds zo’n warm hart heeft voor het Amalia kinderziekenhuis!’

Kinderboerderij de oosterhoeve (2022)

‘Het doet ons enorm veel plezier dat het aanleggen van het pad door uw fonds is mogelijk gemaakt. Door dit pad kan onze vrijwilligster Floor, die in een rolstoel zit, met haar moeder samen dichter bij de dieren komen! Natuurlijk kunnen andere rolstoelgebruikers ook van het pad gebruik maken, en zelfs onze dieren hebben er profijt van! Het zandpad waar zij gebruik van maakten, is erg zompig in de wintermaanden.’

Gesmolten rijp in Dooibroek (2022)

In Gesmolten Rijp in Dooibroek wordt het beeldend werk en het geschreven werk van de Bossche kunstenaar Leon Adriaans bij elkaar gebracht.

Diva Dichtbij (2022)

De Diva’s en Divo’s van Diva Dichtbij verzorgen sinds 2007 intieme en persoonlijke muziekoptredens door heel Nederland. Zij brengen geluk en verlichting aan mensen die langdurig zorg nodig hebben en bereiken zo de mens achter de ziekte.

kunstexposities en muziek (2022)

‘Wij bedanken het Leye Fonds voor de ondersteuning van onze activiteiten op het gebied van kunst en muziek in de Grote Kerk in Den Bosch.Wij zijn er heel erg blij mee!’

Restauratie protestantse kerk Engelen (2021)

‘Mede dankzij de schenking van het Leye Fonds hebben wij de gevel van ons kerkje in Engelen kunnen restaureren.’

Kledingbank Eindhoven (2021)

Sinds 2009 verzorgt de Kledingbank Eindhoven kledingpakketten voor mensen die dat nodig hebben. De realiteit is dat de behoefte aan deze ondersteuning sterk toeneemt. Mede dankzij een schenking van het Leye Fonds kon de organisatie een nieuw, groter pand betrekken.