Gerealiseerde projecten

Amalia Kinderziekenhuis

Wat geweldig dat Stichting Leye fonds bijdraagt aan de buidelfaciliteiten op de NICU. Heel hartelijk dank daarvoor. Wij vinden het heel fijn en bijzonder dat uw fonds zo’n warm hart heeft voor het Amalia kinderziekenhuis!

Kinderboerderij de oosterhoeve

Het doet ons enorm veel plezier dat het aanleggen van het pad door uw fonds is toegekend. Door realiseren van het pad, kan onze vrijwilligster Floor, die in een rolstoel moet zitten, met haar moeder samen dichter bij de dieren komen ! Natuurlijk kunnen andere rolstoelgebruikers ook van het pad gebruik maken, en zelfs onze dieren zullen er profijt van hebben ! Het zandpad waar zij nu gebruik van maken, is erg zompig in de wintermaanden. 

Boek: Gesmolten rijp in Dooibroek

Hartelijk dank voor het toekennen van de ondersteuning ten behoeve van de uitgave van het boek over het werk van Leon Adriaans. De titel van het boek wordt: “Gesmolten rijp in Dooibroek”. Wij verwachten juni aanstaande het boek te kunnen presenteren.

Diva Dichtbij

Diva Dichtbij dankt Stichting Leyefonds voor hun bijdrage. Met onze intieme en persoonlijke muziekoptredens brengen we sinds 2007 door heel Nederland geluk en verlichting aan mensen die langdurig zorg nodig hebben. Onze Diva’s en Divo’s bereiken met hun optredens de mens achter de ziekte. 

Stichting Demodokos

Demodokos presenteert tweejaarlijks een nieuw gecomponeerde stadsopera; actueel en verbindend, die aansluit bij wat er leeft in de samenleving, verschillende sociaal-culturele groepen bij elkaar brengt en ook geschikt kan zijn voor andere steden. Demodokos houdt een gloedvol pleidooi voor de ontwikkeling en toekomst van opera en draagt bij aan de culturele indentiteit van Brabant. Stichting Demodokos dankt de stichting Leye Fonds hartelijk voor de financiële ondersteuning van stadsopera De Schepper.

Restauratie protestantse kerk Engelen

Mede dankzij de schenking van het leyefonds hebben wij de gevel van ons kerkje in Engelen kunnen restaureren.  

kunstexposities en muziek

Wij bedanken Stichting Leyefonds voor het ondersteunen van onze activiteiten m.b.t. de kunstexposities en muziek in de Grote Kerk.Wij zijn er heel erg blij mee!